Selecteer een pagina
 
Opfrissen en opschonen
Verbazingwekkend, kolibrievlinder, lavendel

Elke winter komen de Eco Consult-inspecteurs een dagdeel bij elkaar om bij te praten en om hun kennis bij te spijkeren en op te frissen. Tijdens de afgelopen opfristraining zijn de ontwikkelingen en regelgeving op het gebied van zwerfafval besproken en namen we een aantal van onze monitoringsprojecten onder de loep. Te gast waren Joyce, Marloes en Peggy van Stichting GoClean. Zij namen ons mee in hun wijze van monitoren, de werking van de zwerfafvalapp Litterati en de mogelijkheden van hun Zwerfafvalkompas.

In het kader van ons 25-jarig jubileum en met de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon in het vooruitzicht, hadden we besloten onze jaarlijkse inspecteursbijeenkomst uit te breiden met een eigen opschoonactie. Samen met Stichting GoClean en een aantal extra Eco Consult-collega’s zijn we de uiterwaarden bij Duiven/ Loo ingetrokken.

In de straffe wind en bewapend met Litterati-app, zwerfafvalgrijpers en afvalzakken hebben we de hoeveelheid, samenstelling en locatie van het zwerfafval gemonitord. En vervolgens natuurlijk de rommel opgeruimd, iets wat we bij ‘normale’ zwerfafvalmonitoringen niet doen.

De recente hoge waterstand heeft ons daarbij geholpen: al het rivierafval lag op een goed bereikbare plek op de oevers. We hebben van alles opgeraapt: van plastic flesjes tot aanstekers en van wattenstaafjes tot snoepwikkels uit Duitsland. Het overgrote deel van het aangespoelde zwerfafval bestond echter uit ondefinieerbare grote, kleinere en piepkleine stukjes plastic. Een heidens karwei om dit op te ruimen. Hulde aan de vrijwilligers van o.a. GoClean en Schone Rivieren die dit meerdere keren per jaar doen.

Onze actie was natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat. Het gaf wel een goed gevoel om op deze manier bij te dragen aan een beter milieu en aan het recyclen van grondstoffen. En we waren niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk opgefrist.

 

Contact

Introductietekst voor contactformulier.

nieuwsbrief

11 + 4 =

Uw gegevens worden uitsluitend voor contact gebruikt. Wij verzenden geen nieuwsbrieven zonder uw nadrukkelijke toestemming.