Selecteer een pagina
 

Eco Consult bestaat
25-jaar!

In 2022 bestonden wij 25 jaar! Op ons bedrijfsuitje van 21 juni 2023 bliezen we de kaarsjes op onze bijzondere jubileumtaart uit, waarna we deze met elkaar verorberden. We trapten die dag een jubileumperiode af, waarvan we nog niet precies weten hoelang die gaat duren. Hoe dat zit leest u hier.

Verbazingwekkend, kolibrievlinder, lavendel

Maatschappelijk cadeau vanwege 25-jarig jubileum

Onder het motto ‘Wie jarig is, trakteert’ willen we graag in de praktijk laten zien waar we over adviseren. We bieden aan om bij één van onze relaties een ‘Parkje van morgen’ te realiseren. Geen bewonersparticipatie dus maar een ondernemersinitiatief.

Eco Consult wil het gros van de hierbij behorende werkzaamheden voor haar rekening nemen. Van afstemming met de gemeente tot een eventuele subsidieaanvraag. Van het maken van een ontwerp tot het leveren van de beplanting van het gebied. En van het communiceren met omwonenden tot het (laten) maken van een informatiebord.

Omdat een dergelijk initiatief meestal niet binnen een paar maanden is gerealiseerd, nemen we onze jubileumperiode ruim: tot het ‘Parkje van morgen’ is gerealiseerd. Het voornemen is om onze jubileumperiode af te sluiten met een interessante kennis- en relatiedag, waarop we natuurlijk het gerealiseerde Parkje van morgen (lees: Klimaatbosje / Tiny forest / Stadsbosje / Groen (school)plein o.i.d.) officieel zullen openen.

Op deze speciale jubileumpagina houden we u door middel van korte blogs of vlogs op de hoogte van de voortgang van ons project. Ook delen we met u de ins en outs van alle andere interessante activiteiten die we in het kader van ons jubileum ondernemen.

Lessons learned

Lessons learned

1 juni 2023 | We sluiten ons jubileumjaar af met een artikel waarin we terugblikken op onze jubileumactiviteiten en met name op ons participatieproject. Het blijft niet alleen bij terugblikken want met de geleerde lessen in het achterhoofd kijken we vooral ook naar de toekomst en hoe we als Eco Consult zo goed mogelijk ons steentje kunnen blijven bijdragen aan een wereld waar het voor mens en dier goed toeven is.

Lees meer
Lessons learned

Kennis- en relatiedag

1 mei 2023 | Er komt een pensioneringsgolf aan en we hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Personele bezetting en met name het borgen van vakkennis binnen (gemeentelijke) organisaties zijn zeer actuele onderwerpen. Op onze Kennis- en relatiedag willen we hierop inspelen. Ons doel is om ‘ouwe rotten’ en ‘young professionals’ bij elkaar te brengen om zo het vakgebied beleid en beheer openbare ruimte ook voor komende generaties uitdagend te houden.

Lees meer
Opfrissen en opschonen

Opfrissen en opschonen

27 januari 2023 | Elke winter komen de Eco Consult-inspecteurs een dagdeel bij elkaar om bij te praten en om hun kennis bij te spijkeren en op te frissen. Tijdens de afgelopen opfristraining zijn de ontwikkelingen en regelgeving op het gebied van zwerfafval besproken en namen we een aantal van onze monitoringsprojecten onder de loep. Te gast waren Joyce, Marloes en Peggy van Stichting GoClean. Zij namen ons mee in hun wijze van monitoren, de werking van de zwerfafvalapp Litterati en de mogelijkheden van hun Zwerfafvalkompas.

Lees meer
Lessons learned

De realisatie van het Parkje van Morgen

1 december 2022 | Zoals u weet, gaan we bij één van onze opdrachtgevers een ‘Parkje van Morgen’ realiseren. We willen het gros van de hierbij behorende werkzaamheden voor onze rekening nemen, uiteraard in samenspraak met de gemeente, omwonenden en andere betrokkenen. Van locatiebepaling samen met gemeente tot een eventuele subsidieaanvraag. Van het maken van de (schets)ontwerpen tot het regelen van de daadwerkelijke aanleg van het gebied.

Lees meer
Wetenswaardigheden uit onze jubileumenquête

Wetenswaardigheden uit onze jubileumenquête

11 januari 2023 | Half november 2022 stuurden we onze relaties een enquête waarin we peilden wie we blij kunnen maken met de realisatie van een ‘Parkje van morgen’ en welke onderwerpen we op onze Kennis- en relatiedag in 2023 aan de orde zouden moeten laten komen. In de vragenlijst vroegen we ook naar uw mening over ons bureau en onze dienstverlening.

Lees meer
Stadswerk en Vakbeurs Openbare Ruimte

Stadswerk en Vakbeurs Openbare Ruimte

12 oktober 2022 | In alle 25 jaren van het bestaan van Eco Consult zijn we actief voor en namens Vereniging Stadswerk Nederland. Jan Hekman zette zich in voor het chemie-vrij beheren van de openbare ruimte. Karin Jansen organiseerde de jaarlijkse studiedagen van de vakgroep Groen, Natuur en Landschap. En Marieke Teunissen is al meer dan 10 jaar één van de drijvende krachten achter de gedragscodes en heeft al ruim 30 keer namens Stadswerk lezingen, workshops en andere bijeenkomsten over de gedragscodes geleid. Onder andere op de vakbeurs Openbare Ruimte.

Lees meer
Geen jeremiade over de Floriade

Geen jeremiade over de Floriade

22 september 2022 | We brachten een werkbezoek aan de Floriade met een aantal in groen, bodem, water en natuur gespecialiseerde Eco Consult collega’s. Het was onmogelijk om de gehele tuinbouwtentoonstelling te bekijken, maar we hebben ons best gedaan. Onze stappentellers waren meer dan tevreden…

Lees meer
Nestkasten in alle vormen en maten

Nestkasten in alle vormen en maten

21 juni 2022 | We trapten ons jubileumjaar af met een bedrijfsuitje waarin we de mix zochten tussen nuttig en leuk. We namen deel aan een interessante rondleiding in de Jufferswaard (gemeente Renkum) waar ontwikkelingen in waterberging, biodiversiteit en cultuurhistorie samenkomen. Na een heerlijke lunch bouwden we onder leiding van de houtmeesters van houtwerkplaats ‘Hout onder handen’ een keur aan nestkasten en een insectenhotel.

Lees meer

Contact

Introductietekst voor contactformulier.

nieuwsbrief

13 + 5 =

Uw gegevens worden uitsluitend voor contact gebruikt. Wij verzenden geen nieuwsbrieven zonder uw nadrukkelijke toestemming.